Hlavní obsah

Nabízí práci s luxusními podmínkami, přesto se mu nikdo nehlásí

Novinky, vps

Praktický lékař z malého novozélandského městečka Tokoroa shání posilu pro svou praxi, protože má nadbytek pacientů a tím pádem hodně práce. Nabízí dvakrát větší plat, než je v zemi průměr pro praktické lékaře, úvazek na čtyři dny v týdnu a 12 týdnů dovolené. Přesto nemůže nikoho sehnat.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na městečko Tokoroa

Článek

Alan Kenny má v městečku s necelými 14 tisíci obyvatel prosperující praxi a pacienti se mu jen hrnou. Má to však i svá úskalí.

„Minulý rok jsem musel zrušit dovolenou, protože jsem nemohl najít zastupujícího lékaře. A vypadá to, že tento rok ji budu muset zrušit zase. Je to pro mě těžké,“ uvedl pro list New Zealand Herald.

Usilovně proto hledá náhradu, ale vhodného kandidáta nedokázal najít přes dva roky i přesto, že mu s tím pomáhaly hned čtyři náborové firmy specializující se na zdravotnický personál. Za poslední čtyři měsíce se mu dokonce neozval jediný kandidát.

O venkov nikdo nestojí

Nabízí přitom vynikající podmínky. Slíbená roční mzda 400 tisíc novozélandských dolarů (6,5 miliónu korun) je podle něj dvojnásobkem průměrného příjmu praktických lékařů na Novém Zélandu. K tomu ještě přidává 12 týdnů dovolené a práci pouze po čtyři dny v týdnu, a to bez nočních a víkendů.

Háček je podle něj v tom, že na kandidáta by čekalo dost práce, navíc všichni by prý rádi pracovali hlavně v největším městě Aucklandu a pozici na „venkově“ na Severním ostrově berou jako neperspektivní pro kariéru.

„V Aucklandu je největší lékařská univerzita a většina studentů tam pochází z bohatých rodin z okolí,“ vyjádřil Kenny svůj názor. „Moje praxe se v posledním roce rozrostla, takže jim můžu nabídnout skvělý příjem,“ dodal s tím, že k tomu přidá i půlku příjmů ze své praxe.

Přilákat do oblasti novozélandské lékaře je opravdu těžké. Sám Kenny, který tam působí už 30 let, je z Velké Británie a jedinou ze šesti lékařů v jeho praxi původem z Nového Zélandu je jeho dcera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám