Hlavní obsah

Cestující se divili, v letadle letěla krůta

Novinky, vps

Pasažéři jednoho z letů společnosti Delta Airlines ze Seattlu do Salt Lake City zažili nedávno menší pozdvižení. Na palubě s nimi totiž letěla krůta. Vše ale bylo v naprostém pořádku.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Delta Airlines. Ilustrační foto

Článek

Slepice krocana letěla s Američankou Jodie Smalleyovou, jak uvedl web listu The Daily Mirror. Na palubu si ji mohla vzít legálně, jelikož je její emocionální podporou.

Zákazníci některých amerických aerolinek totiž mohou mít jako společníky během letu svá terapeutická zvířata nebo zvířata, která slouží jako emocionální podpora, a to v případě, pokud jim jsou „předepsáni“ lékařem. Tato zvířata pacientům pomáhají, protože v jejich přítomnosti lépe zvládají své psychické nebo citové potíže.

Většinou se jedná o psy. Případ Smalleyové je tak sice kuriózní, ale neodporuje pravidlům. Slepici krocana pojmenovanou Easter (Velikonoce) adoptovala, když ji její přátelé našli na kraji silnice právě v období Velikonoc. V té době přišla o manžela a zvíře jí pomohlo vyrovnat se s nelehkou situací.

„Dostala se ke mně v období, které pro mě bylo citově těžké. Stala se zdrojem lásky a smíchu. Mohla jsem se soustředit na něco mimo mé starosti. Stala se pevným bodem v chaosu,“ uvedla Američanka.

Není tak překvapením, že si svého miláčka vzala i do letadla. Neobvyklá dvojice se na letišti okamžitě stala středem pozornosti, Easter ale let zvládla bez potíží a za to, jak byla klidná, dostala od posádky dokonce malá křídla. Pro všechny případy pak měla speciální plenu pro ptáky.

Americká média připomněla jiný netradiční případ, kdy si loni v únoru chtěla jedna Američanka vzít na palubu jako emocionální podporu prase. Letadlo však musela opustit poté, co její zvíře začalo znečišťovat podlahu a hlasitě kvíkat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám