Hlavní obsah

Zakladatel Playboye Hugh Hefner prodává své sídlo za pět miliard

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hugh Hefner prodává své rozlehlé sídlo známé jako místo pořádání dnes již legendárních večírků. V pondělí to oznámila jeho společnost Playboy Enterprises. Požadovaná cena? Rovných 200 miliónů dolarů, tedy pět miliard korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sídlo Hugha HefneraVideo: Reuters

 
Článek

Sídlo ležící na pozemku o rozloze přibližně 2,5 hektaru v těsné blízkosti Beverly Hills má 29 pokojů a bylo postaveno v roce 1927. Hefner ho koupil v roce 1971 za 1,1 miliónu dolarů, což byl tehdy podle agentury Reuters největší realitní obchod v historii Los Angeles.

„Playboy Mansion bylo pro Hefa jako jeho domov a pracoviště v posledních 40 letech kreativním centrem a bude tomu tak i nadále, i pokud dojde k jeho prodeji,“ stojí v prohlášení společnosti.

V případě ceny však prodávající zřejmě narazí, jak uvedl americký bulvární web TMZ. Podle jeho zdrojů je dům zralý na demolici a skutečná hodnota spočívá v pozemku. Nedávno se v oblasti prodal srovnatelný objekt za 60 miliónů dolarů, takže s přihlédnutím k historii sídla by se dala očekávat částka v rozmezí 80 až 90 miliónů dolarů.

Koupě domu má navíc další dva háčky – případný zájemce nemůže při prohlídce počítat s tím, že by se podíval do Hefnerovy ložnice a pokud by došlo ke koupi, musí nový majitel nechat 89letého zakladatele Playboye v domě dožít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám