Hlavní obsah

V pražských popelnicích najdete třeba i jedovaté pavouky

Novinky, Aneta Lednová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do popelnic vyhazují lidé různé věci a ani zvířata nejsou výjimkou. S jedovatými pavouky, želvami nebo hady se občas setkávají strážníci pražské městské policie, kteří mají odchyt těchto zvířat na starosti. Tyto zajímavé exempláře jsou k vidění v útulku městské policie v Troji.

V pražských popelnicích najdete třeba i jedovaté pavoukyVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

Útulek městské policie v Troji funguje od roku 1992 a během letošního roku jím prošlo zhruba 5000 zvířat. Kromě psů a koček se tu běžně objevují i zvířata exotická. „Zvláštní kategorií jsou každoročně plazi, pavouci a v minulosti jsme tu měli také aligátory nebo osly,“ řekl vedoucí útulků Městské policie Praha Václav Steinbauer.

Některá zvířata se občas najdou na místech, na kterých byste je nikdy nečekali. „Agama, kterou tu máme, lidi moc nevyděsila, protože šplhala po parapetu, ale když se například u jedné paní doma měnila digestoř, tak se tam našli tři hadi. O pár dní později si jedna paní, když vylézala z vany, sáhla místo ručníku na poměrně velkou užovku královskou,“ popsal Václav Steinbauer.

Samostatnou kapitolou jsou vánoční dárky. Především malé děti si napíší Ježíškovi například o morče nebo ježka, po několika týdnech je starání se o domácího mazlíčka přestane bavit a odložené zvíře nachází nový domov právě v těchto útulcích. Naštěstí má útulek v Troji skoro 100% úspěšnost v odbytu zvířat, a tak skoro všechna po čase najdou nový domov.

Reklama

Výběr článků

Načítám