Hlavní obsah

Muži s jetpacky letěli ve formaci s obřím airbusem

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aerolinky Emirates se pochlubily dalším působivým videem. Zachycuje jejich Airbus A380, který nad Dubají doprovodili dva letci v tryskových oblecích. Celé akci předcházely měsíce pečlivého plánování.

BEZ KOMENTÁŘE: Muži v létacích oblecích vytvořili za letu formaci s airbusemVideo: Emirates

 
Článek

Yves Rossy a Vince Reffet, kteří tvoří duo s názvem Jetman Dubai, vyskočili z helikoptéry letící ve výšce asi 1600 metrů a poté se snesli k o 400 metrů níže letícímu letadlu. Nesly je jejich na zakázku vyrobené 55 kilogramů těžké tryskové obleky, jež mají křídlo o rozpětí dvou metrů.

Letci se po chvíli objevili každý na jedné straně letadla, aby se poté opět spojili a odletěli pryč. Podle vyjádření aerolinek před natáčením probíhala tříměsíční příprava, kdy aerolinky vše pečlivě koordinovaly s letci a příslušnými úřady, aby byla zajištěna bezpečnost všech zúčastněných.

„Bylo to naprosto neskutečné, letět vedle největšího dopravního letadla, jaké tu je. Cítili jsme se jako komár vedle obrovského orla,“ okomentoval akci Rossy.

BEZ KOMENTÁŘE: Velmi blízké setkání airbusu s helikoptérou nad Dubají

Reklama

Výběr článků

Načítám