Hlavní obsah

Umírajícímu fanouškovi Star Wars pustili nový díl série, který jde do kin až v prosinci

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Nevyléčitelně nemocnému fanouškovi Star Wars Danielu Fleetwoodovi, kterému dávají lékaři jen pár měsíců života, se splnil obrovský sen. Přál si totiž vidět novou epizodu série, jež bude mít premiéru až v prosinci, a bál se, že kvůli svému onemocnění se jí už nedožije. Jeho sen se stal ve čtvrtek realitou, když mu tvůrci dovolili zhlédnout hrubý sestřih filmu.

Foto: Disney/Lucasfilm

Daisy Ridleyová a John Boyega ve filmu Star Wars: Síla se probouzí

Článek

Dvaatřicetiletý Fleetwood z Texasu trpí agresivní formou rakoviny. V červenci lékaři předpovídali, že mu zbývají dva měsíce života. Američan se tak oprávněně obával, že se prosincové premiéry filmu Star Wars: The Force Awakens nedožije.

Jeho manželka proto s přáteli spustila na Twitteru kampaň používající hashtag #ForceForDaniel, jejímž cílem bylo přesvědčit společnost Disney, aby jejímu muži film umožnila zhlédnout. Na jejím tweetu z konce října je Daniel (uprostřed) se dvěma přáteli a s prosbou, aby lidé pomohli splnit jeho poslední přání.

Fleetwoodův příběh se začal rychle šířit a dostalo se mu podpory dokonce i od herců Marka Hamilla (Luke Skywalker), Petera Mayhewa (Chewbacca) a nováčků Johna Boyegy s Daisy Ridleyovou. Snaha se vyplatila, Fleetwood film opravdu viděl u sebe doma na soukromém promítání.

„Daniel se právě dodíval na nedokončenou verzi Star Wars: The Force Awakens!!! Chtěli bychom poděkovat úžasně talentovanému režisérovi JJ Abramsovi, že nám včera zavolal, aby nám řekl, že Danielovi se splní jeho přání,“ napsala ve čtvrtek svém facebookovém profilu jeho manželka Ashley.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Upoutávka na Star Wars: Síla se probouzíVideo: Walt Disney Studios Motion Picturec/Lucasfilm , Reuters

Česká premiéra snímku Star Wars: The Force Awakens (Síla se probouzí) je naplánována na 17. prosince.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám