Hlavní obsah

Spadl z útesu a přežil, dole ho pak uštkla zmije

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtrnáctiletý Brock Leach z Velké Británie přežil nejen pád z třicetimetrového útesu, během něhož si zlomil pánev, ale následně také uštknutí zmije. Naštěstí se o pomoc postaral bratr a také vycvičení záchranáři britského letectva, takže chlapec z incidentu vyvázl živý.

Foto: Profimedia.cz

Brock Leach v místě, kde spadl z útesu.

Článek

Brock si s o dva roky starším bratrem Joshem vyšel k moři. Na útesu mu podjela noha na mechu a on se řítil a kutálel dolů. Jeho řev šestnáctiletého Joshe naštěstí nevyděsil natolik, aby přišel o rozum. Naopak neváhal a začal slézat za mladším sourozencem. Tam ho našel živého, ačkoli s frakturou pánve, o které v tu chvíli mladíci nevěděli.

Zrovna se blížil příliv, a tak Josh musel bratra dostat výš, než mohl zavolat pomoc. Podpíral ho tedy z jedné strany a Brock si sám druhou rukou pomáhal nahoru. Zachvácen ukrutnou bolestí neměl čas koukat, kam rukou sahá. A tak se dotkl zmije, která ho uštkla. Ruka mu okamžitě začala otékat a on se rozechvěl horečkou. Josh ho tedy nechal ležet v půlce útesu a spěchal pro pomoc.

Nakonec přiletěla helikoptéra RAF a Brocka přepravila do nemocnice v Devonu. Tam mu podali protijed a ošetřili vážné odřeniny a především frakturu pánve.

„Měl opravdu obrovské štěstí, že přežil. Jsem na ně na oba moc hrdá. Oba byli neskutečně vyděšení. Josh viděl bratra zmizet a slyšel ho řvát, jak padal dolů. Ale nezpanikařil. Slezl dolů a zajistil, že přišla pomoc,“ svěřila se matka chlapců Tracey Brocková v rozhovoru pro britský deník The Telegraph.

Stejně jako v Česku i v Anglii je zmije obecná jediným jedovatým hadem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám