Hlavní obsah

Fenomenální pohled ze vzduchu závodníka freestyle motokrosu Libora Podmola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Nejúspěšnější český závodník freestyle motokrosu Libor Podmol se před několika dny vrátil do Česka a opět se může pyšnit hned několika úspěchy. V německém Hamburku, kde se konal závěrečný podnik mistrovství Evropy, Libor s přehledem vyhrál. Kromě úspěchů v Hamburku slavil i za velkou louží, a to v texaském Austinu, kde si zajistil druhé místo v rámci letní olympiády extrémních sportů X Games.

Fenomenální pohled ze vzduchu závodníka freestyle motokrosu Libora PodmolaVideo: Novinky

 
Článek

Libor Podmol má za sebou velmi plodný půlrok, zvládl se plně zotavit ze zranění, úspěšně zdolat závody ve světě a taky se oženit. Momentálně je opět v Česku a má prostor chvíli taky relaxovat. Kromě tréninků na jeho domácí půdě kousek od Benešova se připravuje také na spoustu show a exhibicí.

„Začátek roku nebyl jednoduchý, protože jsem měl zlomenou nohu, takže jsem kulhal. Občas tu nohu ještě cítím. Bydlel jsem do letošního dubna ve Španělsku a tam trénoval a připravoval se. Objel jsem šest závodů mistrovství světa, teď jsem, myslím, celkově třetí,” řekl Novinkám Podmol.

„Dělám teď takový nový trik - body varial - a mám radost, že to už jde konečně podle mých představ. Před dvěma lety jsem se ho snažil naučit a pořád to nešlo, teď už jsem to pořádně natrénoval. Jsem šťastný, protože jsem byl letos párkrát na bedně na světě a přivezl pár medailí. Celkově ty X Games jsou pro mě asi nejdůležitější,” uvedl Podmol.

Rodinná záležitost

Na tréninkové trati se objevil kromě Libora také jeho bratr Filip, který rozhodně nestojí v sourozencově stínu. I on slaví ve freestyle motokrosu řadu úspěchů a ve světě patří mezi respektované závodníky. Motorky jsou u nich doma taková rodinná záležitost.

„Nová generace v Česku trochu roste, ale hrozně málo. Celkově z těch mlaďochů mezi ně patří můj brácha, ten bude nejlepší,” směje se Libor. „A samozřejmě Máťa Česák, to jsou víceméně dva plnohodnotní nadějní závodníci, které respektují i ve světě. Lidi asi mají z těch skoků trochu strach, nebo nevím, co se děje.”

Fanoušci a nadšenci freestyle motokrosu budou moci vidět v akci Libora Podmola například také na letní adrenalinové akci High Jump, která se každoročně koná v Hřiměždicích nedaleko Příbrami. Každý rok se zde sejdou skokani z celého světa, aby změřili své síly. Rekord z loňského roku je skok z neuvěřitelných 33 metrů. Disciplína High Diving by měla být už v roce 2020 součástí olympiády, což je v tomto sportu velký posun dopředu.

„Přípravy na další ročník jsou v plném proudu. I letos přijedou opět top skokani z celého světa, za což jsme moc rádi. Kromě skvělých sportovních výkonů se mohou návštěvníci těšit také na bohatý hudební program. V rámci doprovodného programu nebude chybět právě Libor Podmol, který tam se svým týmem představí skvělou exhibici. Dorazí také řada dalších hostů,” doplnil organizátor akce Martin Zvoníček.

Reklama

Související témata:
Libor Podmol

Výběr článků

Načítám