Hlavní obsah

Chytrý pes prý umí počítat. Odhalíte, v čem spočívá trik?

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá to jako senzace. Žena řekne na popud kolemjdoucích psovi dvě čísla a chce po něm jejich součet. Hafan tlapkou mačká zvonek a vždy dojde ke správnému výsledku. Zázračný pes? Dokonalý výcvik? Zkuste na to přijít sami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pes předvádí své matematické dovednostiVideo: China-Recorder, Newsflare.com

 
Článek

Video se psem a jeho paničkou, která si touto činností nejspíš slušně přivydělává, natočil minulé úterý jeden kolemjdoucí v čínském městě Tchaj-jüan.

Žena tvrdila, že pes dokáže počítat, a také to „dokázala“ na několika příkladech, kdy její čtyřnohý mazlíček spolehlivě odpověděl, kolik je 1 + 1, 3 + 2, 4 + 4 a 5 + 5.

O možnosti, že by pes byl opravdu tak geniální a uměl počítat, nemá cenu uvažovat. Pravděpodobnost, že by byl dokonale vycvičený a zvládl namačkat správný výsledek na zvukový signál v podobě číslic, také není moc velká.

Zbývá tedy varianta, že jeho počínání ovlivňuje majitelka. Objevily se spekulace, podle nichž by mu mohla dávat elektrošoky do obojku, v tomto případě to je ale mnohem jednodušší.

V druhé části videa si lze při pozorném sledování všimnout, že Číňanka vždy jemně zatáhne za vodítko a pes začne šlapat na pedál. Když je u správného výsledku, následuje opět jemné, místy jen těžko postřehnutelné, zatahání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám