Hlavní obsah

Rybáře doprovázelo hejno mořských predátorů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozoruhodnou společnost měl minulý týden australský rybář Luke Burton. Jeho loď totiž kousek od pobřeží u města Dundee v Severním teritoriu pronásledovalo hejno 15 kosatek. Vědci jsou tím ohromeni, protože kosatky je možné v této oblasti spatřit jen zřídka a už vůbec ne v takovémto počtu, uvedl server ABC News.

BEZ KOMENTÁŘE: Rybáře doprovázelo hejno nejméně patnácti kosatek

 
Článek

Burton během rybářského výletu spatřil v dálce ploutve, rozhodl se proto zajet blíž a prozkoumat, o co se jedná. Ukázalo se, že to jsou kosatky. Ty se ihned připojily k jeho lodi a následovaly ji.

„Ty menší byly dva metry dlouhé a ty větší podle mého odhadu šest až osm metrů,“ uvedl Burton, který byl na palubě své 5,5 metru dlouhé lodi s kamarádem.

„Jsou to fantastické záběry, jak zkoumají Luka a jeho loď a jak ho vlastně pronásledují,“ okomentovala video pro stanici ABC specialistka na mořské savce Carol Palmerová.

Vědkyně dodala, že je to opravdu vzácná událost, protože kosatky byly u pobřeží Severního teritoria spatřeny jen čtyřikrát za poslední dva roky a největší hejno mělo šest členů, což je podstatně méně než to, které natočil Burton.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám