Hlavní obsah

Řidič chtěl objet kolonu volným pruhem, to mu ale nevyšlo

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní scénu mohli pozorovat motoristé čekající v neděli v koloně na dálnici nedaleko Liverpoolu. Řidiče, který tam objížděl šňůru aut volným pruhem, se rozhodl vytrestat motorista z kolony a zablokoval ho. Nejednal však správně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič chtěl předjet prázdným pruhem celou kolonu, jiný motorista mu ale překazil plányVideo: lowtonmatt, Newsflare.com

 
Článek

Dva pruhy vozovky se o kus dál zužovaly kvůli stavebním pracím v jeden, na dálnici se tak vytvořila dlouhá kolona, uvedl server MailOnline. Řidiči čekali v pravém pruhu a levý nechali volný, čehož využil řidič stříbrného mercedesu a kolonu se rozhodl objet.

To se ale nelíbilo řidiči renaultu, který z řady vyjel a zablokoval ho. Řidič mercedesu se pokoušel vůz objet, ale nepomohlo to. Oba vozy tak chvíli kličkovaly po silnici a došlo i na slovní výměnu názorů řidičů. Nakonec ale musel mercedes čekat společně s ostatními.

Situaci zachytil na video motorista, který se dle svých slov dobře bavil a muže v renaultu označil za hrdinu. Někteří diváci, jež video zhlédli, však uvedli, že řidič mercedesu neudělal dle zákona nic špatně.

Řidiči totiž mohli levým pruhem normálně jet a v místě zúžení použít pravidlo zipu.

Metoda zipu je pro mnohé řidiče stále neznámou. Víte, jak správně funguje?Video: Novinky

Anketa

Používáte při zúžení vozovky pravidlo zipu?
Ano
93,2 %
Ne
3,3 %
Nevím, co to je
3,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5501 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám