Hlavní obsah

Pandí mláďata to ve svém výběhu pěkně roztočila

Čcheng-tu

Pandy jsou samotářská zvířata, která dvě třetiny dne věnují shánění a požírání potravy a ve zbývajícím čase odpočívají. Ošetřovatelé v čínské chovné stanici Giant Panda Breeding v Čcheng-tu proto nevěřili vlastním očím, když ve výběhu řádila pandí mláďata o sto šest.

BEZ KOMENTÁŘE: Do rodinné pandí rvačky se zapletlo pět mláďat

 
Článek

Tři několikaměsíční mláďata do sebe narážela, válela se po sobě a válela mezi sebou sudy. Po chvíli vzájemného pošťuchování se však začala nudit, a tak se zatoulala do různých rohů výběhu.

Dospělá panda váží od 75 do 160 kilogramů a měří v průměru dva metry. Novorozená mláďata jsou velká zhruba jako kostka másla. Po osmi až devíti měsících jsou od matky plně odstavena.

V současné době patří panda mezi ohrožený druh. Odhaduje se, že ve volné přírodě zbývá okolo 1600 kusů. I přesto, že nemají přirozeného nepřítele, jejich stavy klesají, a to především kvůli útokům pytláků, ale i velmi nízké porodnosti.

Pandy se dožívají ve volné přírodě v průměru 14 až 20 let, v zajetí mohou žít až 30 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Pandy si s ošetřovatelem dělaly, co chtěly

Práce ošetřovatele pand rozhodně není jednoduchá, jak dokazuje video z chovatelské stanice v čínském městě Čcheng-tu. Ošetřovatel se tam pokoušel dát dvojici...

Výběr článků

Načítám