Tři několikaměsíční mláďata do sebe narážela, válela se po sobě a válela mezi sebou sudy. Po chvíli vzájemného pošťuchování se však začala nudit, a tak se zatoulala do různých rohů výběhu.

Dospělá panda váží od 75 do 160 kilogramů a měří v průměru dva metry. Novorozená mláďata jsou velká zhruba jako kostka másla. Po osmi až devíti měsících jsou od matky plně odstavena.

V současné době patří panda mezi ohrožený druh. Odhaduje se, že ve volné přírodě zbývá okolo 1600 kusů. I přesto, že nemají přirozeného nepřítele, jejich stavy klesají, a to především kvůli útokům pytláků, ale i velmi nízké porodnosti.

Pandy se dožívají ve volné přírodě v průměru 14 až 20 let, v zajetí mohou žít až 30 let.