Hlavní obsah

Umělec vytvořil portrét Marilyn Monroe, který je „k sežrání”

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Florida

Z více než pěti tisíc bonbónů vytvořil originální portrét herečky Marilyn Monroe americký umělec Cristiam Ramos. Jak zmiňují některé komentáře, to, jak zachytil její krásu, je doslova k sežrání. Vytvořit takový portrét ho stálo hodiny práce.

BEZ KOMENTÁŘE: Portrét Marilyn Monroe jen ze sladkostí

 
Článek

„Napadlo mě to asi před čtyřmi lety, když jsem byl v parku. Viděl jsem tatínka se synem, který byl z něčeho smutný, a tak mu dal nějakou sladkost. V tu chvíli jsem si uvědomil, že přece sladkosti často dělají lidi šťastnějšími,“ popsal příběh vzniku portrétu Cristiam Ramos.

Kromě obrazu Marilyn Monroe vytvořil také řadu jiných portrétů. Mezi jeho skvosty patří například zpěváci Michael Jackson, Beyoncé, Elvis Presley nebo Justin Bieber.

Cristiam nedělá jen portréty celebrit, ale pracuje například také na soše motorky ve skutečné velikosti. Na ni plánuje použít až 20 tisíc sladkostí. K vytvoření obrazů nejčastěji používá gumové medvídky, lentilky, lékořici nebo různé druhy žvýkaček.

„Jako umělec mám jediné přání - předat lidem radost. Cítím, že se mi to v této oblasti daří. Baví mě čerpat novou inspiraci a tvořit originální věci s pomocí neobvyklých materiálů.“

Kromě umění si Cristiam přijde také na slušné peníze. Jednotlivá díla prodává až za 18 tisíc dolarů. Cena se odvíjí od množství materiálu či velikosti sochy. Ve svých dvaatřiceti letech vystavuje své práce v muzeích po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám