Hlavní obsah

V loterii vyhrál jmění, dnes žije s bezdomovci

Novinky, vps

Brit Lee Ryan plnil v roce 1995 titulky novin. Vyhrál totiž v loterii 6,5 miliónu liber a zároveň byl obviněný z obchodování s kradenými auty. Vězení ho neminulo, peníze si tak mohl pořádně užít až za nějaký čas. Během let ale o všechny přišel a dnes žije velmi skromně v malém bytě, který občas pronajímá bezdomovcům. Prý je mnohem šťastnější a výhru v loterii zpětně považuje za prokletí.

Foto: Profimedia.cz

Lee Ryan byl prvním výhercem britské The National Lottery, který skončil ve vězení.

Článek

Čtyřiapadesátiletý Ryan, o jehož příběhu tento týden informoval list The Sun, byl druhořadým kriminálníkem. Ve vězení seděl už v 80. letech a prý si dlouho přál, aby vyhrál v loterii, protože se obával, že jinak jeho dráha zločince dopadne špatně. Těsně před výhrou měl totiž naplánovanou ozbrojenou loupež.

„Není pochyb o tom, že ta výhra mě zachránila a zachránila také životy mých potenciálních obětí,“ uvedl Ryan.

Půl roku po výhře musel za předchozí přečiny nastoupit do vězení, kde nakonec strávil devět měsíců. Po návratu na svobodu začal utrácet. Koupil luxusní sídlo a garáž naplnil vozy značek Ferrari, Porsche, Bentley a BMW. K tomu si pořídil ještě vlastní vrtulník a letadlo.

Přišel o všechny peníze

Života ve velkém stylu se držel dlouho. V roce 2003 se rozvedl s manželkou, kterou podváděl. Z hrabství Leicestershire se odstěhoval do Londýna. Tam potkal tehdy 24letou studentku z Kyrgyzstánu, do něhož se s ní nakonec po narození prvního dítěte odstěhoval.

V nové domovině se pustil do podnikání. Investoval do nemovitostí a chtěl vybudovat například rybí farmu, všechny jeho projekty ale zkrachovaly. Mimo jiné prý i kvůli zkorumpovaným úředníkům a místní mafii.

V roce 2010 se znovu rozvedl a vrátil se do Británie. Jediným jeho majetkem tehdy byl spacák. Dva roky spal na lavičkách, hřbitovech nebo v opuštěných domech. Po nějakém čase se postavil na nohy a začal pracovat jako kameraman. Dnes žije v pronajatém bytě v jižní části Londýna, kde s ním prý občas bydlí bezdomovci. Ročně si vydělá kolem 10 tisíc liber (zhruba 350 tisíc korun), což je velký rozdíl oproti jeho dřívějšímu bohatství.

„Dřív jsem byl monstrum. Dnes už takový člověk nejsem,“ dodal Ryan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám