Hlavní obsah

Měla to být běžná reportáž, místo toho se ale kameraman bál o život

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V drama se změnila pro jednoho australského kameramana cesta za rutinní reportáží. Do domu poblíž města Sunshine Coast jel kvůli nahlášené střelbě, když v tom jeho auto na silnici zastavil sám útočník, který ho nakonec se zbraní v ruce obral o jeho vůz. Policie ho však o chvíli později dostihla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kameraman přišel při natáčení o služební autoVideo: Reuters

 
Článek

Útočník identifikovaný jako Jordy Brooks postřelil minulý čtvrtek ve svém domově partnerku. Na místo dorazila na přivolání sousedů policie, té ale Australan unikl na motorce. O kus dál zastavil na silnici kameramana stanice 7 News Petera Steera, který zrovna jel na místo činu, uvedl server listu Courier Mail.

„Slezl z motorky a řekl mi, že pro mě má příběh. Já mu odpověděl, ať si s tím pospíší, protože jedu ke střelbě. A on na to, že je ten střelec,“ vyprávěl Steer o setkání s mužem, který zjevně nebyl duševně v pořádku.

Brooks nejprve kameramanovi odevzdal svou zbraň, začal zpytovat svědomí a žádal ho, ať zavolá policii. Po chvíli si ale vše rozmyslel, pistoli si vzal zpátky a Steerovi sebral jeho auto.

Kameraman mohl poté konečně přivolat policii. Muži zákona ho po cestě nabrali, Brookse dostihli a zatkli na nedaleké benzínce, kde havaroval. Obviněn byl z pokusu o vraždu, ozbrojené loupeže a nedovoleného držení střelné zbraně. Jeho postřelená partnerka se v nemocnici zotavuje ze zranění hlavy a krku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám