Hlavní obsah

Muž si musí odpracovat napadení papouška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

USA

Třiapadesátiletý Anthony James Ellis z Kalifornie byl odsouzen k veřejně prospěšným pracím za fyzické napadení svého papouška, kterého vlastnil již jedenáct let. Pták útok přežil, ujal se ho spolek na ochranu zvířat.

Článek

Ellis se u soudu hájil tím, že se musel bránit, když jej opeřenec jako první napadl a klovnul ho do ruky. Náhodná svědkyně, která majitele pozorovala a později ho i udala, si prý scénu jen špatně vysvětlila. 

Místo vězení úklid

Přesto byl muž nejprve odsouzen ke 120 dnům za mřížemi. Posléze se však soudkyně rozhodla, že bude prospěšnější, když Ellis svou prací pomůže čistit město, napsal internetový server Star of Mysore.

Kromě toho bude muset odsouzený zaplatit výdaje na papouškovo lékařské ošetření, které činí 3577,26 dolarů (více než sto tisíc korun). V následujících třech letech si navíc nebude moci pořídit žádné domácí zvíře a rovněž bude muset chodit na terapie, aby dokázal kontrolovat svou zlost a výbuchy hněvu.

Reklama

Související témata:

Související články

Papouška stihla smrt za nevychovanost

Nemilosrdný osud potkal papouška, jehož vlastnil obyvatel Číny. Nevychovaný opeřenec totiž nejenže nezdravil, ale především sprostě nadával. Za drzost...

Rozvedení manželé se soudí o papouška

Argentinští bývalí manželé se budou před soudem bít o opatrovnictví jejich domácího miláčka. Ani jeden z rozvedených se totiž nehodlá vzdát papouška Paquita....

Výběr článků

Načítám