Hlavní obsah

Miss Academia 2014 je Adéla Rezková z Masarykovy univerzity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Devatenáctiletá studentka brněnské Masarykovy univerzity Adéla Rezková se v úterý stala Miss Academia 2014. Nejkrásnější vysokoškolačka České republiky studuje prvním rokem speciální pedagogiku. Galavečer, ve kterém se utkalo deset finalistek, se konal ve zlínském kongresovém centru. Pořadateli soutěže jsou již 18. rokem studenti zlínské univerzity.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Finálový večer studentské soutěže krásy Miss Academia o nejkrásnější vysokoškolačku České republiky se uskutečnil 11. března ve Zlíně. Na snímku zleva druhá vicemiss Sabina Karasová, vítězka Adéla Rezková a první vicemiss Markéta Martinkovičová

Článek

První vicemiss se stala Markéta Martinkovičová z Mendelovy univerzity v Brně. Jako druhou vicemiss porota vybrala studentku Ostravské univerzity Sabinu Karasovou. Nejvíce hlasů od lidí na internetu získala a Miss Academia Online se stala studentka práv na olomoucké Univerzitě Palackého Nikola Kováříková.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Vítězka soutěže krásy Miss Academia Adéla Rezková.

Vítězka, která pochází z Uherského Hradiště, byla nejmladší finalistkou. "První místo jsem nečekala, doufala jsem v druhé nebo třetí," řekla Miss Academia. Již dříve uspěla v několika soutěžích krásy, kde například hlasovali čtenáři regionálních novin. "Takhle zvolená porotou jsem však poprvé," řekla Rezková.

O titulu jako malá nesnila

Vyhrát soutěž krásy pro ni nebylo dětským snem. "Jako malá jsem chodila do skautu a nějaké šatičky a lodičky mě nezajímaly. To se zlomilo až v pubertě, do první soutěže mě dotlačila maminka," uvedla vítězka.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Finálový večer studentské soutěže krásy Miss Academia.

Na prvním místě je pro ni stále škola. Chtěla by však také zkusit soutěž Česká Miss. "Minulý rok mi řekli, že jsem ještě mladá a mám nasbírat zkušenosti. Možná tak za rok za dva bych to zkusila," uvedla Rezková, která si ze dnešního vítězství kromě korunky odnesla například tablet, poukaz na pobyt ve Špindlerově Mlýně, let do Tater, přelet nad Zlínem či jízdu v závodním autě.

V porotě zasedla například vítězka minulého ročníku Martina Palacká, zástupci sponzorů a zpěvačka Klára Vytisková, která také na galavečeru zazpívala. V programu byla i vystoupení tanečníků a akrobatů na lanech. Při slavnostním večeru se dívky předvedly ve společenských šatech a představily  v rozhovoru s moderátory Danielou Písařovicovou a Lukášem Hejlíkem. Prezentovaly také šperky a šaty, které vytvořili studenti zlínské univerzity. Pořadatelé letos vypustili promenádu v plavkách – místo toho dali prostor studentskému designu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám