Hlavní obsah

Vyhrála milióny a tvrdila, že zůstane v práci. Vydrželo jí to osm měsíců

Novinky, vps

Jean Swatmanová z Velké Británie loni vyhrála v loterii dva milióny liber (66 miliónů korun) a sveřepě tvrdila, že bude dál chodit do práce v pekárně. To znamenalo vstávat každý den před půl šestou ráno. Po osmi měsících jí ale došla trpělivost a skončila. Nutno ale dodat, že ve svých 63 letech si odchod na odpočinek určitě zasloužila.

Foto: Profimedia.cz

Jean Swatmanová pózuje s koblihami

Článek

„Každý mi říkal, ať skončím, ale donutila mě k tomu až myšlenka, jak každé ráno v půl šesté seškrabávám led z auta,“ řekla Britka pro server listu The Daily Mail.

Poté, co loni vyhrála miliónový jackpot, se pětinásobná babička snažila především zajistit svou rodinu. Koupila staré domy svého bratra a dcery a pomohla jim se stěhováním do nového. Prázdné domy vlastnoručně vymalovala a vybavila. Za snížené ceny je pronajímá mladším členům rodiny.

Sama zůstala bydlet ve svém starém domě, do něhož si jen pořídila novou kuchyň. Pomocí výhry splatila hypotéku a stěhovat se rozhodně nehodlá.

„Nepoznali byste, že vyhrála v loterii. Stále sem chodila v šest ráno a tvrdě dřela,“ řekl jeden ze zaměstnanců pekařství.

Swatmanová podle kolegů svou práci měla ráda, jinak by po výhře v loterii nechodila dál do práce, kde jí za pečení koblih platili šest liber (200 Kč) na hodinu. Ona sama ale svého odchodu nelituje.

„Od té doby, co jsem odešla, jsem neudělala jedinou koblihu a nechybí mi to. Vždy, když jdu do pekařství, tak si koupím jeden balíček, ale už nejsou stejné. Nikdo je nedělá lépe než já,“ dodala Britka.

Reklama

Výběr článků

Načítám