Hlavní obsah

Láska z barikád: Poznali se při demonstracích v Kyjevě, teď jsou manželé

Novinky, vps

Středeční svatba Julie a Brogdana na radnici v Kyjevě byla všechno, jen ne obyčejná. Nevěsta sice měla bílé šaty, ale tím to končilo. Mladému páru totiž dělali společnost hosté v maskáčových uniformách, požehnal jim vůdce národně orientované strany Svoboda a své „ano“ si řekli jen kousek od místa, kde se poprvé potkali – mezi barikádami v centru Kyjeva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svatba mladého ukrajinského páruVideo: Reuters

 
Článek

Pětadvacetiletá Julia se protestů v Kyjevě účastnila jako dobrovolnice na straně opozice, 21letý Brogdan je pak aktivistou. Jejich první setkání připomíná ta největší klišé z romantických filmů.

„Spadla na mě skříň, když jsem pomáhala v kuchyni. Byl to zásah vyšší moci. On mi dal na ruku obvaz a zamilovali jsme se do sebe,“ citovala mladou ženu agentura Reuters.

Poté, co pár oddal kněz, jim hosté přáli štěstí v manželství. Byl mezi nimi i vůdce strany Svoboda Oleh Ťahnybok, který si nenechal ujít příležitost, aby na příkladu sňatku vyjádřil, že ukrajinská revoluce má jen ty nejlepší vyhlídky.

Mladý pár byl sezdán při náboženském obřadu. Zda podstoupí i civilní, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Související články

Ukrajinská opozice pohřešuje 36 lidí

Opozice na Ukrajině v pondělí zveřejnila statistiku zadržených a nezvěstných. Pohřešuje 36 lidí, u nichž jsou obavy, že byli biti, anebo zabiti.

Výběr článků

Načítám