Hlavní obsah

Devětadevadesátiletá nevěsta a 103letý ženich se vzali po 80 letech soužití

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdy není pozdě, řekli si 103letý Jose Manuel Riella a o čtyři roky mladší Martina Lopezová z Paraguaye a zpečetili 80 let společného soužití sňatkem. Církevnímu obřadu na zahradě jejich domu ve městě Santa Rosa del Aguaray přihlíželo v úterý početné příbuzenstvo, napsal server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Jose Manuel Riella a Martina Lopezová obklopeni svou rodinou

Článek

Byla to svatba jako každá jiná, rozdíl byl jen v tom, že ženich s nevěstou vzhledem ke svému pokročilému věku seděli. Riella byl po celou dobu ve svém invalidním vozíku, jeho nastávající v dlouhých bílých šatech setrvávala na židli.

Novomanželé měli na svatbě početnou společnost. Přišlo se totiž podívat jejich osm dětí, 50 vnoučat, 35 pravnoučat a 20 prapravnoučat.

Pár se sice vzal už před 49 lety při civilním sňatku, ale na posvěcení církevním obřadem až doposud nedošlo. Pro oba se jednalo o důležitý krok. Lopezová po obřadu uvedla, že požehnání od kněze pro ni bylo velmi dojemným okamžikem. Poté, co si oba novomanželé vyslovili své sliby, následovala oslava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám