Hlavní obsah

Muž přežil srážku s vlakem, který jel rychlostí 180 kilometrů za hodinu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacetiletý Američan přežil v pátek poblíž města Michigan City v Indianě srážku s vlakem, který jel podle odhadu vyšetřovatelů rychlostí 180 kilometrů za hodinu. Z nehody vyvázl se zlomeninami a poraněnými obratli. Jeho stav lékaři v neděli označili za stabilizovaný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Darryl See šel v pátek jižně od města Michigan City po kolejích se sluchátky na uších. Přes hlasitou hudbu tak neslyšel houkání vlaku společnosti Amtrak, kterým se ho snažil na svou přítomnost upozornit strojvedoucí.

„Strojvedoucí řekl, že to byla čelní srážka,“ uvedl k nehodě pro list Northwest Indiana Times policista John Boyd. Mladého Američana odhodil vlak podle dostupných zpráv šest metrů od kolejí.

See podstoupil operaci v nemocnici v nedalekém městě South Bend, při které mu byla do krku vložena ocelová destička. Podle serveru stanice ABC 7 byl v neděli jeho stav prohlášen za stabilizovaný a See tak mohl opustit jednotku intenzivní péče. Očekává se, že uzdraví. Na nehodu si ale nepamatuje.

„Nevzpomíná si na to. Pamatuje si jen na to, jak se probral na druhé straně kolejí,“ uvedla mladíkova babička Helen Hugleyová.

Policista John Boyd dodal, že za jeho kariéru je to poprvé, co někdo přežil podobnou nehodu. „Bylo to naprosto neuvěřitelné. Viděl jsem hodně lidí sražených vlakem a nikdy se nejednalo o nic dobrého,“ řekl Boyd stanici NBC Chicago.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám