Hlavní obsah

Pil tři litry coca-coly denně, stálo ho to život

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bradford

Britští vyšetřovatelé z města Bradford v úterý oznámili, že za smrtí 30letého Paula Inmana stála nadměrná konzumace coca-coly. S pitím tohoto slazeného nápoje začal v deseti letech a v dospělosti ho vypil v průměru tři litry denně. Následkem toho se mu v plicích postupně hromadila tekutina, což nakonec vedlo až k respiračnímu selhání, uvedl Daily Mail.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Článek

Paul Inman trpěl Aspergerovým syndromem a poslední měsíce svého života trávil v pečovatelském domě v městečku Haworth.

Pro svou oblíbenou limonádu si chodil do obchodu i třikrát denně a doplňoval to ještě několika sklenicemi vody. Zřejmě kvůli Aspergerově syndromu totiž trpěl polydipsií, tedy nadměrnou žízní.

Zaměstnanci pečovatelského domu uvedli, že před svou smrtí, ke které došlo v březnu roku 2012, vypadal naprosto v pořádku. Když ho ale ošetřovatelka ráno našla, nejevil známky života.

Pitva ukázala, že jeho plíce byly značně oteklé a následkem nahromadění tekutiny vážily čtyřikrát více, než je běžné. Patoložka Deirdre McKennová tak vyloučila jako příčinu smrti infarkt nebo epileptický záchvat a bez pochyb ji připsala právě nadměrné konzumaci coca-coly, což potvrdilo i následné vyšetřování případu.

„Nejsem patoložka, ale k tomuto závěru jsem došla dvě hodiny po jeho smrti. Říkala jsem to celou dobu, že příčinou bylo jeho nepřiměřené pití, naprosto nepřiměřené,“ uvedla po úterním slyšení matka zemřelého Alison Inmanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám