Hlavní obsah

Tatér potetoval svá dvě štěňata pitbula

Novinky, vps

Hněv milovníků a ochránců zvířat musí snášet tatér Ernesto Rodriguez poté, co potetoval svá dvě štěňata amerického pitbulteriéra. Američan sice tvrdí, že jim nijak neublížil a jejich tetování přirovnává ke značkování hospodářských zvířat, většina lidí mu ale nevěří a obviňuje ho z týrání zvířat. O případu informoval televizní kanál FOX 8.

BEZ KOMENTÁŘE: Američan potetoval svá dvě štěňata

 
Článek

Rodriguez potetoval své dva pitbuly jménem Duke (Vévoda) a Duchess (Vévodkyně) na břiše. Fotku fenčina tetování zveřejnil na Facebooku, zanedlouho ovšem z jeho profilu zmizela. Jejímu šíření tím ale nezabránil. Dokonce ho kvůli ní navštívili ochránci zvířat, ale odešli s nepořízenou. Bývalý voják a otec tří dětí to označil jako plýtvání peněz daňových poplatníků a poděkoval všem za reklamu na jeho tetovací studio.

Američan stížnosti ostatních nechápe a obvinění z týrání odmítá. Fenka podle něj netrpěla, byla totiž stále v narkóze po předchozím kupírování uší (v USA není zakázané) u veterináře. „Pak jsme jeli ke mně do salónu, kde jsem ji potetoval. Zbytek dne prospala,“ uvedl Rodriguez o čtyřměsíčním štěněti.

Zatím nebyl obviněn

To se ovšem zdá podezřelé Calebu Scottovi, prezidentovi spolku na ochranu zvířat Voters for Animal Welfare. „V prvním příspěvku na Facebooku tvrdil, že se nudil, a tak začal tetovat. Myslím, že teď se z toho jen snaží vycouvat,“ rozporuje Scott tatérovo tvrzení.

„I moje děti říkají, že ti psi jedí lépe než my,“ obhajuje se Rodriguez. Tetování jim udělal kvůli snadné identifikaci pro případ, že by se ztratili.

Zatím nebylo vzneseno žádné oficiální obvinění, ale vyšetřování dál pokračuje. Caleb Scott věří, že došlo k týrání zvířat. „Podle zákona nesmí docházet k neospravedlnitelné bolesti nebo utrpení a já si myslím, že to je právě tento případ,“ řekl Scott.

Nelituje

Okres Stokes County v Severní Karolíně, ve kterém Rodriguez žije, vydal zákaz na provozování tetovacího salónu. Ten se ale podle Američana vztahuje na místo jeho bydliště, kde se tetování nikdy nevěnoval.

„Lidé říkají, že jsem krutý, že jsem jim ublížil, že je nemiluji. Nic z toho není pravda. O své psy se starám. Svého činu nelituji. Svým dalším psům to udělám také,“ dodal Rodriguez.

Reklama

Výběr článků

Načítám