Hlavní obsah

Stovky delfínů v úchvatné podívané bláznivě vyskakovaly nad hladinu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dana Point

Nezapomenutelný pohled se naskytl pasažérům výletní lodi, kteří se v neděli u pobřeží kalifornského města Dana Point vydali pozorovat delfíny. Obrovské hejno delfínů se vydalo velkou rychlostí k lodi a poté podél ní plavalo, přičemž delfíni divoce vyskakovali nad vodu. Delfíni jsou sice pověstní tím, že následují různá plavidla, ovšem ne v takovém počtu.

BEZ KOMENTÁŘE: Stovky delfínů v úchvatné podívané bláznivě vyskakovaly nad hladinuVideo: dolphinsafari.com

 
Článek

Cestující na lodi napřed spatřili delfíny, jak dovádějí v dáli. Poté však začali plavat k lodi a celou ji obklopili. Podle cestovní kanceláře, která výlety za delfíny pořádá, je tento jev, kdy několik stovek delfínů najednou skáče nad hladinu a zároveň plave maximální rychlostí, velmi vzácný.

Delfíni plavali i přímo před lodí, což může vypadat nebezpečně, ale zástupci cestovní kanceláře ujišťují, že srážka nehrozí. Delfíni si moc dobře uvědomují přítomnost lodi a vyhýbají se přímému kontaktu. Národní úřad pro oceán a atmosféru dokonce ve své historii neeviduje jedinou nehodu lodi s delfínem v kalifornské oblasti.

V mořích jižní Kalifornie se vyskytuje odhadem 450 tisíc delfínů a pobřeží u města Dana Point je jednou z nejlepších lokací pro jejich pozorování. Údajně tam lze narazit i na hejna s téměř deseti tisíci jedinci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám