Hlavní obsah

Policista skočil do ledové vody pro tonoucí ženu, ztratil při tom brýle a prsten

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Za hrdinu je označován americký policista Edward Norton, který na konci minulého týdne neváhal a skočil z několikametrové výšky do ledové vody, aby zachránil topící se ženu. Doplaval k ní se záchranným kruhem, jehož se oba drželi až do chvíle, než je z vody vytáhli přivolaní hasiči. Informoval o tom deník Boston Globe.

BEZ KOMENTÁŘE: Policista skočil do ledové vody, aby zachránil topící se ženu

 
Článek

Norton byl na obchůzce poblíž kanálu Fort Point, když v tom se doslechl, že někdo potřebuje pomoct. Nerozmýšlel se, jenom si sundal opasek a skočil do vody. Další policista, který byl poblíž, mu hodil záchranný kruh.

„Neměl jsem čas, abych si to promyslel. Mohl jsem skočit do vody, nebo se dívat, jak se topí,“ řekl Edward Norton, který během záchrany ztratil brýle a snubní prsten.

Odvážný policista se snažil dostrkat ženu blíže ke břehu. Do té doby už ale na místo dorazili hasiči a vytáhli dvojici z vody o teplotě čtyř stupňů Celsia. Těžce podchlazená žena byla poté odvezena společně s Nortonem a dvěma hasiči do nemocnice. Později uvedla, že do vody spadla nedopatřením.

„Je to opravdu pozoruhodná ukázka hrdinství, okamžitého jednání a kuráže. Tam venku je teď rodina, která bude mít díky činu strážníka Nortona hezké Vánoce,“ uvedl policejní komisař Edward F. Davis a Nortona za jeho pohotové jednání vyznamenal. Oceněný strážník se ale necítí být hrdinou, podle něj to byla jenom součást práce, kterou vykonává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám