Hlavní obsah

Neuvěřitelné záběry: Orel se pokusil v parku ulovit batole, už ho měl ve vzduchu

– Montreal

Orel královský se v parku v kanadském Montrealu snesl k dítěti a pokoušel se ho ulovit. Zvedl dítě do výše, po chvíli ho ale pustil na zem a odletěl pryč. Dítěti se podle serveru Atlantic Wire nic nestalo.

BEZ KOMENTÁŘE: Orel chytil v parku dítě, po chvíli ho zase pustil

 
Článek

Orel s širokými křídly krouží nad korunami stromů a vyhlíží možnou kořist. Pak se snese na zem poblíž dítěte a muže, který právě něco hledá v tašce. Dítě orel uchopil za bundu a pokoušel se s ním vzlétnout. Bylo ale příliš těžké, a tak ho pták po chvíli pustil.

Je pravděpodobné, pokud jsou záběry autentické, že si pták spletl dítě, které sedělo na trávě, s králíkem, nebo s jiným zvířetem, které je obvykle jeho kořistí.

Na záběrech je slyšet klení muže s kamerou a pak je vidět, jak muž ze záběru přispěchal k plačícímu dítěti a zklidnil ho. Vyvázlo bez zranění.

Může se jednat o podvrh

Už několik hodin po zveřejnění zhlédly záběry statisíce lidí. Mnozí z nich ale vznesli pochyby. Novináři Alexandre Hervaud a Benoît Gallerey jsou si například jistí, že jde o podvrh. "Toto neuvěřitelné quebecké video s orlem na (montrealské) Mount Royal unášejícím dítě smrdí podvrhem," napsal na Twitteru Hervaud.

Jak napsala agentura AFP, orel královský patří k největším dravcům v Severní Americe. Ke kořisti se může snášet až rychlostí 240 kilometrů za hodinu.

Atlantic Wire připomíná jiné případy, kdy orel ohrožoval lidi. Například na plážích v New Hampshiru před asi deseti lety zranil dva dospělé s dítětem.

V minulosti orel dítě ukradl

Jsou ale i mnohem starší příběhy. Roku 1868 orel opravdu dítě ukradl ze dvora v Tennessee a letěl s ním asi tři kilometry, dokud ho střelbou do vzduchu nevystrašil lovec. Pták pak dítě - "malého, zdravého, růžového chlapečka v potrhaných šatech, ale jinak nezraněného" - pustil.

Anketa

Myslíte si, že jsou záběry orla unášejícího dítě zinscenované?
Ano
22,2 %
Ne
77,8 %
Celkem hlasovalo 6489 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám