Hlavní obsah

Asi budu mít infarkt, volala výherkyně obřího jackpotu manželovi

Polovinu jackpotu americké loterie Powerball ve výši 579,9 miliónu dolarů (přes 11 miliard korun) si odnese dvaapadesátiletý mechanik Mark Hill ze státu Missouri a jeho manželka Cindy, která vítězný tiket koupila. V Dearbornu v Missouri to v pátek oznámili představitelé loterie.

Foto: Chip East, Reuters

Při vyhlášení vysokého jackpotu se strhla loterijní horečka.

Článek

Druhý vítězný tiket se prodal v obchodě ve Fountain Hills u Phoenixu v Arizoně, ale výherce se zatím nepřihlásil.

Losovalo se ve středu večer. Jackpot byl druhý nejvyšší v americké historii. [celá zpráva]

O vůbec největší výhru se hrálo letos na jaře, kdy byl v konkurenční loterii Mega Millions jackpot 656 miliónů dolarů (téměř 13 miliard korun). Rozdělili si jej tři výherci.

Dva výherci si rozdělí výhru v přepočtu zhruba 11 miliard korunVideo: Novinky/Reuters

Cindy Hillová se o výhře dozvěděla ve čtvrtek, když kontrolovala tažená čísla na tiketu, který koupila v obchodě u místní benzínové pumpy asi 50 kilometrů severně od Kansas City.

"Volala jsem manželovi a řekla jsem mu, že asi budu mít infarkt," řekla podle prohlášení loterie Powerball jednapadesátiletá Hillová.

Hillovi a arizonský výherce se nyní budou moci rozhodnout, jakým způsobem výhru zinkasují. Pokud budou chtít peníze naráz, rozdělí se o 385 milionů, takže na každého vyjde 192,5 miliónu dolarů. Další možností je plná výhra, která se ovšem vyplácí postupně každým rokem.

Reklama

Výběr článků

Načítám