Hlavní obsah

V Anglii soutěžili o největšího lháře světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holmrook

Každý rok se v hotelu Santon Bridge v anglickém hrabství Cumbria sejdou největší anglicky mluvící lháři světa. Odborné komisi složené z literátů a psychologů se snaží důvěryhodně vnutit zcela nesmyslný příběh. Každý soutěžící má právo hovořit pět minut. Během tohoto časového úseku z něj nesmí být cítit ani náznak jakékoliv lži. Letos vyhrál Glen Boylan a porazil několikanásobného vítěze Johnnyho Grahama.

Foto: World's Biggest Liar

Soutěží lidé všech generací.

Článek

Nejkurióznější na celé soutěži je asi podmínka, že soutěžící nesmí být právníkem či politikem. Ptáte se proč? "Protože tyhle dvě skupiny lidí v naší společnosti mají ve lhaní neférovou výhodu,“ říkají s úsměvem pořadatelé soutěže World‘s Biggest Liar.

Soutěž vznikla k poctě hospodského Willa Ritsona z hotelu Bridge Inn, jenž vynikal svojí schopností tak věrohodně líčit neuvěřitelné příběhy, že mu lidé nakonec uvěřili. Ritson ovládal hotýlek v devatenáctém století.

Loni se stal vítězem a největším lhářem světa Glen Boyland, zaměstnanec jaderné elektrárny, který málem přesvědčil porotu, že jeho smyšlený příběh o závodu prince Charlese s hlemýždi je pravdivý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám