Hlavní obsah

Motorkář při nehodě zasekl řídítka pod helmu soupeře, táhl ho několik metrů

Novinky, vps

Kuriózní nehoda se stala v sobotu na americkém okruhu Sandy Hook Speedway. Při závodě motocyklů jeden ze závodníků upadl, za ním jedoucí soupeř se mu nestačil vyhnout a zasekl se mu řídítky pod helmu. Poté ho několik metrů táhl po zemi. Nikomu se naštěstí nic nestalo, druhý z motorkářů dokonce pokračoval v závodě.

Motorkář zasekl řídítka pod helmu soupeře, táhl ho několik metrů

 
Článek

Sandy Hook Speedway je malý, zhruba půlkilometrový okruh v americkém státě Maryland. Nejčastěji se na něm jezdí závody motokár, ale několik dní v roce je vyhrazen pro příznivce motocyklového závodění. Právě při jednom z těchto závodů došlo k neobvyklé nehodě.

Jeden ze závodníků nezvládl průjezd čtvrtou zatáčkou a upadl na zem. Za ním jedoucí soupeř neměl vzhledem ke krátkému rozestupu šanci změnit směr nebo zabrzdit a nabral ho svými řídítky pod helmou, kterou mu téměř strhl z hlavy. Vláčel ho několik metrů mimo trať, kde se mu konečně podařilo zastavit.

Motorkář se svého soupeře okamžitě ptal, zda je v pořádku. Ten ho ujistil, že se mu nic nestalo. Závodník jen pronesl: „Wow, tak to bylo šílené!“ Pak znova nastartoval svůj stroj a vydal se zpět na trať.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám