Hlavní obsah

Nedostal nejlepší část kuřete, manželku zbil a k soudu dohnal i její babičku

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křidýlko nebo stehýnko, to je to, oč tu běží. Čtyřicetiletý muž ze Zimbabwe Jabulani Ncube si od své ženy představoval, že jej bude ctít jako hlavu rodiny a bude tak respektovat místní zvyklosti. Jeho choť jej však znechutila tím, že mu podle jeho slov nenaservírovala nejlepší část kuřete, které připravila k jídlu. Tu snědla sama.

Foto: Profimedia.cz

Pokud někdy zavítáte do Zimbabwe, pozor na rozdělování jídla.

Článek

Čtyřicetiletý muž ve vzteku zaútočil na svou manželku a dotáhl ji k místnímu soudu, kde pro ni žádal trest za to, že porušila zvyk dát hlavě rodiny tu nejchutnější a nejšťavnatější část kuřete. A co je na tom všem nejzajímavější? Soud uznal její vinu.

Čtyřiadvacetiletá Nomusa Sibandová si dovolila sníst prsíčka a jedno stehýnko, zatímco svému muži naservírovala biskupa, druhé stehýnko a křidýlka. Informovaly o tom tamější noviny.

Jabulani Ncube se rozčílil a zmlátil svou ženu, která utekla do domu své matky. Další den přiměl muž svou manželku dostavit se k místnímu soudu, kde si stařešinům stěžoval, že je jeho žena nevychovaná a nemá dostatek respektu. Varoval navíc, že pokud mu ještě jednou nenaservíruje to nejlepší z kuřete, rozvede se s ní. Ty nejlepší části totiž připadají podle tamějších zvyků výhradně hlavě rodiny.

Sibandová vzdorovala a soudu řekla, že by ji zajímalo, jak dlouho bude muset zabíjet kuřata, aniž by ochutnala to nejlepší z nich.

Soud rozhodl o vině ženy kvůli tomu, že ignorovala místní zvyky. Nehezkých slov se dostalo i její babičce Gogo MaDawuové za to, že nenaučila svou vnučku, jak se chovat k manželovi a servírovat mu jídlo. Vyvázla však bez pokuty. To její vnučka musí svému muži "zaplatit" jedno kuře.

Anketa

Která část pečeného kuřete je podle vás nejlepší?
prsa
31,8 %
stehno
59,7 %
křídlo
8,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7546 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám