Hlavní obsah

Dva berani se prodali za cenu vozu Lamborghini Gallardo

Novinky, Jakub Kynčl
Oban

Ten, kdo někdy zavítal do řeznictví, dobře ví, že cena jehněčího není nejnižší. A když pak přijde na samotné chovné kousky, ceny jsou doslova závratné. V poslední aukci ve skotském Dalmally se dvojice chovných beranů vydražila za 150 000 liber. A za tu cenu si bez potíží koupíte i luxusní vůz Lamborghini Gallardo.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z vydražených beranů

Článek

Dvojice argyllských beranů se vydražila za 150 000 liber, tedy více než 4,6 miliónu korun. V následujících pěti letech by dvojice chovných beranů mohla zplodit až tisíce potomků. Tím se velká investice kupci vrátí.

Jeden z beraních dvojčat se prodal za 90 000 liber, druhý pak za 60 000. Vysoké sumy zaplatily dvě odlišné skupiny farmářů, které budou berany využívat. Informoval o tom web Daily Record.

"Je to hodně peněz, ale těch nejkvalitnějších beranů je vždy neskutečně málo. Chov tvoří velkou část našich příjmů. Musíme kupovat jen to nejlepší, abychom zůstali na vrcholu," uvedl chovatel Ian Dunlop.

Jen pro představu, kdyby vás ve stejné cenové relaci neoslovilo Lamborghini Gallardo, za 150 000 liber ve Skotsku seženete bez potíží polovinu dvojdomku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám