Hlavní obsah

Němec dodělal vysokou školu čtyřicet let po prvním zápisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Do studia aplikovaných věd na Kolínské univerzitě v Německu se Werner Kahnmann zapsal už v roce 1973. Teprve letos mu ale mohl rektor vysoké školy podepsat diplom stvrzující, že studia úspěšně zakončil státní zkouškou. Kahnmann za téměř čtyři desetiletí studia udělal osmašedesát zkoušek a absolvoval třiašedesát semestrů studia, během nichž se potkal s několika tisíci spolužáků.

Foto: Profimedia.cz

Škola nemusí být nutně jen pro mladé. Ilustrační foto

Článek

“Kdybych se odstěhoval do Kolína, studia bych už dávno dokončil,” věří jednašedesátiletý muž ze Severního Porýní - Vestfálska. Imatrikulaci zažil celkem třikrát.

Poprvé studium přerušil po zlomení nohy, pak se přihlásil znova, ale v roce 1984 se mu narodila dcera, tak odešel podruhé. V roce 2004 ho tak naštvalo zavedení školného, že ukončil studium potřetí.

Systém poplatků se v roce 2011 změnil, Kahnmann se opět do studia přihlásil a obor dokončil.

“S titulem v ruce už musím platit za hromadnou dopravu a nemám nárok na studentské vstupné v zoo,” postěžoval si Kahnmann v interview pro Süddeutsche Zeitung.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám