Hlavní obsah

Tahání těžkých kufrů skončilo, nová zavazadla pojedou sama

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi málokdo se rád tahá po letištích s těžkými zavazadly. Španělský student designu Rodrigo Garcia Gonzales přišel se zajímavým zlepšovákem. Navrhl kufr, který se po zemi pohybuje pomocí pásu, a následuje tak svého majitele. Ten nemusí vyvíjet žádnou námahu, stačí mu pouze propojit svůj smartphone se senzory v kufru.

BEZ KOMENTÁŘE: Vláčení se s těžkými kufry odzvoniloVideo: vimeo.com

 
Článek

Mladý Španěl sice ještě studuje vysokou školu designu v Londýně, ale jeho první velký vynález už nadchl tisíce lidí po celém světě. Dokonce za něj získal jednu z hlavních cen v soutěži James Dyson Awards, která je určená studentům designu.

V kufru jsou umístěny tři senzory, které se pomocí rozhraní bluetooth propojí se smartphonem. Kufr pak podle signálu telefonu následuje svého majitele. Gonzales myslel i na bezpečnost. Pokud kufr ztratí signál, tak se zastaví, zamkne se a pošle do telefonu varovnou zprávu.

Vynálezce dal kufru jméno Hop a doufá, že se mu podaří sehnat finance a tým spolupracovníků na dokončení vývoje. Zavazadlo totiž podle jeho slov ještě nefunguje stoprocentně a potřebuje doladit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám