Hlavní obsah

Dělníkovi propíchla krk ocelová tyč, dělal, jako by se nic nestalo

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

Všichni svatí stáli při brazilském stavebním dělníkovi, který přežil obyčejně smrtelné zranění. Francisco Barroso při práci na stavbě uklouzl a spadl z výšky na trčící ocelový prut, který mu projel krkem. I s metrovým kusem oceli v těle však zachoval chladnou hlavu a komunikoval s kolegy. Informovala o tom agentura Reuters.

Dělník si probodl krk ocelovou tyčí. I přesto normálně komunikoval Video: Novinky/Reuters

 
Článek

Trčící prut dělníka po třímetrovém pádu uvěznil, a tak ho museli odříznout kolegové, kteří okamžitě zavolali záchranáře.

„Uřízl jsem tyč na obou koncích. Zvedli jsme ho a posadili jsme ho na židli. Mluvil normálně a požádal nás, abychom ten ocelový prut vytáhli,“ řekl dělníkův kolega Ronaldo Lima.

Před měsícem se podobná nehoda se šťastným koncem stala jinému brazilskému dělníkovi. Tomu ocelová tyč projela celou lebkou. [celá zpráva]

Dělníkovi projela mozkem dva metry dlouhá tyč, jako zázrakem přežilVideo: Novinky/Reuters

Lékaři muže po převozu do nemocnice okamžitě operovali. Tyč podle nich minula pouze o pár milimetrů dvě tepny.

„Jeho stav je stabilizovaný. Je vzhůru, cítí se dobře, netrpí bolestmi a nemá horečku. Přesně mi popsal, co se stalo při nehodě. Všechno si pamatuje. Vzhledem k případným komplikacím si ho tu ještě necháme na pozorování,“ uvedl lékař Luiz Alexandre Essinger.

Reklama

Výběr článků

Načítám