Hlavní obsah

Nejtrapnější výmluvy studentů: Nemám úkol, protože mě zatkli jako čínského špeha

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský lektor John Curry slyšel za uplynulých 14 let své práce od studentů stovky výmluv. Od těch nejobyčejnějších po ty nejšílenější. Expert na internetové technologie se tak mimo jiné dozvěděl, že jeho studentů, zabránilo ve vypracování práce vybuchnutí vulkánu, vypuknutí občanské války či mylné zatčení, kdy měly tajné služby považovat studenta za čínského špiana.

Foto: Profimedia.cz

Zoufalí studenti se vymluví pro další čas na vypracování seminární práce na cokoliv

Článek

Profesor tvrdí, že většina výmluv přicházela od studentů, kteří potřebovali prodloužit termín odevzdání své práce o 24 hodin. A nechyběly ani takové perly, kdy byl jeden student chybně prohlášen za mrtvého.

"Některé omluvy zněly pořádně nepravděpodobně, ale když máte v ruce něčí úmrtní list, musíte omluvu přijmout," uvedl Curry.

Některá odůvodnění byla sice nesmyslná, ale Curry je často nezkoumal a odklad povolil. Už jen za tu snahu, kterou student při žádosti předvedl. To třeba když jeden student tvrdil, že byl mylně zatčen jako čínský špeh a propuštěn byl tak akorát včas na to, aby u něj stihl zažádat o prodloužení termínu.

Umřela mu herní postava

Jeden indický student požádal o odklad kvůli tomu, že se pokusila indická vláda zabavit jeho byt poté, co byl úředně prohlášen za mrtvého. Jiný student mu pak bez okolků řekl do očí, že truchlil nad smrtí své postavy ve hře World of Warcraft.

Jeden student získal čas navíc, když profesora přesvědčil, že jej doma trápí duch. "Ten člověk doopravdy věřil, že má v domě ducha a já jsem nakonec přijal jeho slov, uvěřil mu a dal mu několik hodin navíc," dodal s úsměvem Curry.

Reklama

Výběr článků

Načítám