Hlavní obsah

Muž hodil po své ženě pštrosím vejcem, dostal půl roku

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hastings

Hod vajíčkem může jen těžko dostat někoho do vězení. Šestačtyřicetiletý Novozélanďan si za to ovšem vysloužil trest odnětí svobody na šest měsíců, uvedla minulý týden novozélandská média. Po své manželce totiž ze vzteku hodil pštrosím vejcem, které vážilo něco lehce přes kilogram.

Foto: Profimedia.cz

Pštrosí vejce ve srovnání s křepelčími a slepičími vajíčky

Článek

Phillip Russell opakovaně žádal manželku, aby držela pod kontrolou své domácí prase, protože likvidovalo jejich domov, stejně jako sousedův dům i městský majetek. Ona si ale trvala na svém, že prase potřebuje volnost.

Když Russell zjistil, že mu manželčin mazlíček zničil elektrickou pilu v hodnotě 2500 novozélandských dolarů (asi 40 000 korun), došla mu trpělivost. Začal na svou manželku křičet, až nakonec popadl z kuchyňské linky pštrosí vejce a mrštil s ním po ní.

Russellův právník u soudu uvedl, že jeho klient, který už má z minulosti záznam za domácí násilí, předpokládal, že žena vejce chytí. Jenže nechytila a pštrosí vejce jí podle oficiální zprávy způsobilo pohmožděniny na hrudníku.

Russell byl shledán vinným z napadení a za incident, který se odehrál počátkem července, dostal minulou středu od okresního soudu v Hastings trest odnětí svobody v délce trvání šesti měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám