Hlavní obsah

Čivava těsně unikla utracení, teď se ujala opuštěných koťat

Novinky, Markéta Klánská
Folsom

Opuštěná fenka čivavy dodala mateřským instinktům zcela nový rozměr. Nejenže ukázkově začala pečovat o svá dvě štěňata, ale ještě převzala opatrovnictví nad koťaty. V rámci adopčního dne útulku v kalifornském městě Folsom tak v sobotu přilákala mnoho pozornosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Čivava dělá náhradní mámu koťatům

 
Článek

„Neměla jsem tušení, že psi mohou také vychovávat koťata, to je neuvěřitelné,“ podivovala se jedna z návštěvnic akce.

Nadace na ochranu opuštěných zvířat Grace Foundation zachránila desetiměsíční fenku Harmony a její potomky před utracením. Pouhý den nato se pak do nadace dostala ještě dvě malá koťata.

„Taková koťata nemůžete utratit, a tak jsme si je vzali,“ uvedla pro regionální televizi CBS13 Larissa Porterová z nadace.

„Koťata hlady mňoukala a Harmony začala panikařit, proto jsem je umístila k ní a jejím štěňatům. Okamžitě je přijala,“ řekla zakladatelka nadace Beth DeCapriová.

Rodinka půjde k adopci

Mateřský instinkt zafungoval okamžitě a mezi zvířaty se vytvořilo nepopsatelné pouto. Koťata podle Porterové zatím nepoznají žádný rozdíl. Mňoukají a dožadují se Harmony jako matky a ona je zase mateřsky hlídá.

„Harmony je vlastně opravdu šťastná, že má taková mláďata,“ dodal DeCapriová.

Harmony a její skuteční i adoptovaní potomci půjdou za několik týdnů k adopci. A jak vedoucí nadace předeslali, nemusí všichni k jedinému majiteli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám