Hlavní obsah

Penzista vezl sraženého srnce na policii, aby dokázal nehodu. Jenže srnec ožil...

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peine

I na stará kolena se máš čemu přiučit. O tom by mohl vyprávět i sedmašedesátiletý Němec Karl Weiss, který na silnici srazil srnce. Zdálo se, že je zvíře mrtvé, a tak jej naložil do zadní části automobilu a vyrazil na policejní stanici, aby s muži zaevidoval nehodu se všemi náležitostmi. Jenže srnec byl pouze v šoku a na zadní sedačce zakrátko ožil.

Foto: Reuters

Srnec napáchal ve voze pořádné škody. Ilustrační foto

Článek

Když srnec na zadních sedadlech ožil, nastalo postaršímu řidiči v autě opravdové peklo. Z divokého zvířete se totiž stalo v mžiku ještě daleko divočejší.

"Ukázalo se, že náraz srnce nezabil, byl pouze v šoku. A v šoku jsem byl posléze i já, když tam začal poskakovat a demolovat automobil," uvedl Weiss.

"Udělal správně, že k nám jel nehodu hned nahlásit. Myslel si, že autem zabil divoké zvíře, a chtěl to u nás zaznamenat. Pravdou je, že velmi málo řidičů s sebou přiveze i těla sražených zvířat," uvedl mluvčí tamější policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám