Hlavní obsah

Stařenka zahnala na útěk ozbrojené lupiče

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Bedford

Od osmdesátileté ženy by asi jen málokdo čekal, že by při přepadení vzala situaci do vlastních rukou a zahnala lupiče na útěk. Jedné takové Američance z Massachusetts se to ale v pátek podařilo, a to jen za pomoci obyčejného ovoce.

BEZ KOMENTÁŘE: Osmdesátiletá žena házela manga po zlodějích, zahnala je na útěk

 
Článek

Když kolem půl jedné odpoledne vrazili do malého obchůdku s potravinami dva ozbrojení lupiči a dožadovali se peněz z pokladny, asi nečekali, že se jim někdo postaví na odpor. A už vůbec ne osmdesátiletá stařenka vyzbrojená mangy a jablky. Ona na ně přesto zaútočila a ještě za nimi při jejich rychlém útěku vyběhla.

V tu chvíli ji ovšem jeden z maskovaných mužů udeřil do hlavy svou zbraní. Naštěstí ale neutrpěla žádnou vážnou zdravotní újmu, jen drobnou tržnou ranku a podlitinu. Hlavní ale bylo, že předtím zvládla hodit po zločincích pár kusů ovoce, jak prozradila v sobotu v rozhovoru pro televizi WHDH.

„Viděl jsem svou tchýni, jak vyběhla a křičela. Pak jsem spatřil dva týpky, jak před ní utíkají. Myslel jsem, že něco ukradli, tak jsem je začal pronásledovat,“ uvedl majitel obchodu Manuel Nogueira, který za nimi běžel ulicemi, dokud jednoho z nich na chodníku nesrazil k zemi.

„Poté přiběhl jeden z kamarádů, aby mi pomohl muže zpacifikovat,“ poznamenal Nogueira.

Kuráž se vyplatila

Krátce poté na místo dorazila policie a oba lupiče zatkla. Ozbrojení muži, kteří si odnesli z pokladny 400 nebo 500 dolarů v hotovosti (přibližně 8 500 nebo 10 500 korun), se tak z lupu neradovali dlouho.

Osmdesátiletá žena, jejíž jméno nebylo zveřejněno, uvedla, že se z drobného zranění zotavuje a hned v neděli se chce vrátit do rodinného obchodu.

„Má hodně kuráže. Velmi mnoho,“ dodal Nogueira.

Reklama

Výběr článků

Načítám