Hlavní obsah

Miniaturní tříletá dívka je velká jako novorozenec a víc už zřejmě nevyroste

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchang-ša

Siao-siao Liangová jedná jako každé běžné tříleté dítě, hraje si s jinými dětmi a lidem kolem sebe rozdává úsměvy. Přesto je ale na první pohled jasné, že je jiná než ostatní. Ve svém věku totiž měří pouhých 54 centimetrů a váží 2,5 kilogramu, tedy asi stejně jako běžný novorozenec.

Foto: Profimedia.cz

Tříletá Siao-siao je miniaturní a už nevyroste, mateřská láska jí ale rozhodně nechybí.

Článek

Když se Siao-Siao narodila, vážila 1,05 kilogramu a měřila 33 centimetrů. Za tři roky ale vyrostla jen o 21 centimetrů a přibrala pouze 1,45 kilogramu. Podle specialistů z čínské prefektury Chuaj-chua její růst zastavila genetická mutace.

Foto: Profimedia.cz

Čínská holčička se chová stejně jako jiné děti, hraje si a ráda se směje.

Ze snímků z dětské nemocnice ve městě Čchang-ša v provincii Chu-nan je ovšem patrné, že genetická vada holčičky nijak neotřásla láskou její matky. Dívá se na ni pyšně a stará se, aby byla co nejšťastnější.

Foto: Profimedia.cz

Podle lékařů už Siao-siao kvůli genetické mutaci nevyroste, maminka je na ni přesto hrdá.

Tříletá Číňanka je nyní podle deníku Daily Mail považovaná za nejmenší a nejdrobnější dítě svého věku, a pokud už opravdu víc nevyroste, pak by v 18 letech mohla aspirovat také na titul nejmenší ženy světa. Tento rekord zatím od prosince loňského roku drží Jyoti Amgeová z Indie, která měří 62,8 centimetru. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám