Hlavní obsah

Tříletá holčička má tak nepřirozeně velké nohy, že neobuje žádné boty

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Si-an

Místo, aby si tříletá Jü Jü z města Si-an v čínské provincii Ša-an-si užívala dětství, má neobvyklé trápení. Chodidla jí zatím z neznámého důvodu nezadržitelně otékají a rostou. V současnosti už je má tak velká, že neobuje žádné boty, a dokonce i pomalá chůze jí dělá problémy.

Foto: Profimedia.cz

Tříletá Jü Jü má tak velké nohy, že nemůže nosit žádné boty.

Článek

Její nohy jsou neustále nateklé a těžké. Už na první pohled je jasné, že jí znesnadňují pohyb. Narodila se ovšem do velmi chudé rodiny, proto ještě ani neměla možnost navštívit specializovaného lékaře.

Foto: Profimedia.cz

Rodina je příliš chudá na to, aby mohla holčičce dopřát odbornou lékařskou péči.

Příbuzní pomalu shánějí potřebné finance, aby mohli Jü Jü odbornou lékařskou péči v Pekingu konečně dopřát. Její dědeček, který se o ni spolu s babičkou stará, například šetří peníze z prodeje prasat.

Foto: Profimedia.cz

Rentgenový snímek jen potvrzuje, jak zdeformované nohy malá Jü Jü má.

Rentgenový snímek nohou, který rodina má k dispozici, potvrzuje, jak hodně zdeformované kosti Jü Jü má. Smutné ale je, že prozatím se na tom nic nezmění a dívenka bude muset ještě nějaký čas chodit bosá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám