Hlavní obsah

Mořské panny neexistují, musely zmatené diváky ujistit úřady USA

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neexistují žádné důkazy o tom, že by existovaly mořské panny, objevilo se na americkém státním webu. Jinak dost dobře nepochopitelný článek je oficiálním prohlášením amerických úřadů na odvysílání jednoho pořadu na stanici Discovery. Tam byly mořské panny popsány a zejména znázorněny tak dokonale, že si někteří lidé začali myslet, že skutečně existují.

Foto: Profimedia.cz

Americké úřady musely vydat zprávu, která lidem ujasňuje, že mořské panny neexistují. Ilustrační foto

Článek

Televizní pořad zabývající se mystickými stvořeními zmátl v USA evidentně nejednoho diváka. Na vině je zřejmě to, že někteří lidé považovali pořad za dokumentární, kterých kanál Discovery vysílá obrovské množství.

„Zatím nebyly nalezeny žádné důkazy o existenci vodních humanoidních tvorů. Obrázky a příběhy o mořských pannách se objevují v mytologii a umění po celém světě už od historie, od Homéra až po ústní vyprávění australských domorodců,“ stojí na internetových stránkách organizace National Ocean Service (NOS).

„Článek byl prý sepsán z veřejně dostupných materiálů, protože nemáme žádný vědecký program zaměřený na mořské panny,“ uvedla mluvčí NOS Carol Kavanaghová pro BBC. Podle ní už nejméně dva lidé do organizace psali, aby se dotázali na tato mořská stvoření.

Za vším přitom stojí květnový pořad Mermaids: The Body Found na kanálu Animal Planet, který spadá pod vedení kanálové sítě Discovery. Daný pořad byl zcela fiktivní, avšak jeho důkladné zpracování zjevně přivedlo pár lidí k domněnce, že mořské panny opravdu existují.

Reklama

Výběr článků

Načítám