Hlavní obsah

Za nadávání na veřejnosti se v USA zavádějí pokuty

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občané malého amerického městečka Middleborough nedaleko Bostonu si odsouhlasili, že se bude za nadávání na veřejnosti platit pokuta 20 dolarů (410 korun). V Middleborough, kde žije zhruba 23 000 lidí, si zákon odhlasovali poměrně jasně. Pro bylo 183 hlasujících, proti jen 50. Lidé bez potíží schválili návrh zákona, který jim předložil tamější velitel policie.

Foto: Profimedia.cz

Nový zákon by měl omezit nadávky i v podání velmi malých dětí, které se ve skupinkách potloukají městem. Ilustrační foto

Článek

Vedení města trvá na tom, že nejde o opatření, které by mělo cenzurovat soukromé konverzace. Jeho účelem je zamezení hlasitému nadávání skupinek teenagerů v centru města a parcích, které občany města dlouhodobě obtěžuje.

"Jsem za to rozhodnutí opravdu šťastná. Myslím, že jsme učinili, co bylo nezbytné," uvedla majitelka obchodu a jedna z bývalých radních Mimi Duphilyová.

Právě Duphilyová byla jednou ze skupiny obchodníků sídlících v centru, kteří chtěli, aby město zaujalo proti drsnému stylu nadávání postoj. Tvrdili, že se kvůli tomu cítí jejich zákazníci nepříjemně.

"Stále jen sedí na lavičkách a pořvávají jeden na druhého nejhrůznějšími výrazy. Je to opravdu nevhodné," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám