Hlavní obsah

Záběry jako z filmu: Gang se snažil za jízdy vykrást nákladní vůz

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukurešť

Policie z rumunského oddělení pro odhalování organizovaného zločinu a terorismu (DIICOT) zveřejnila záběry z konce května, které spíše připomínají scénu z akčního hollywoodského filmu „Rychle a zběsile“. Zlodějský gang se na nich snaží vykrást náklaďák jedoucí v noci po dálnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději se pokoušejí za jízdy vykrást náklaďák

 
Článek

Automobilem najeli zloději těsně za pohybující se nákladní vůz a dva z nich vylezli střešním okénkem ven. Jeden se pak přesunul na auto a snažil se pomocí specializovaného náčiní, které policie později zabavila, otevřít zadní dveře nákladního vozu. Druhý mu přitom držel nohy.

Ačkoli zloděj dveře nakonec otevřel, gang se nakonec z neznámého důvodu rozhodl auto nevykrádat. Všichni opět zalezli do auta, které poté zmizelo z dohledu.

Policie provedla zátah

Podle oddělení DIICOT byl ale gang v průběhu dubna a května v mnoha podobných případech úspěšný. Policie tedy provedla rozsáhlý zátah, prohledala 20 domů v rumunských župách Illfov, Alba a Hunedoara a nevynechala ani hlavní rumunské město Bukurešť.

Gang kradl podle policie zejména televize, cigarety a kávu, přičemž jeho členové lup později prodávali na tržišti bukurešťského nádraží Obor, informoval o tom deník Daily Telegraph.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám