Hlavní obsah

Ukradený leguán se po pěti měsících navrátil k majiteli

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bellflower

Kalifornská policie na vlastní pěst vyřešila případ jako šitý na míru zvířecímu detektivovi. Po pěti dlouhých měsících zástupci policejního oddělení v Los Angeles navrátili původnímu majiteli ukradeného leguána pojmenovaného jednoduše „Ještěrka“ (Lizard).

Foto: Profimedia.cz

Leguán zelený. Ilustrační foto

Článek

Leguán žil poklidně v obchodě s automobily Kena Schmidta 17 let. Koncem prosince loňského roku ale byla prodejna ve městě Bellflower vykradena. Shodou okolností byl Ještěrka to jediné, co zmizelo.

Naštěstí za sebou viník krádeže zanechal stopu. Krev na rozbitém okně obchodu dovedla policisty do 7,5 kilometru vzdáleného města Downey. Díky povolení k prohlídce našli v domě podezřelého nabitou zbraň, marihuanu, hašišový olej a právě ztraceného leguána jménem Ještěrka.

Znovunalezený plaz se podle oficiální policejní zprávy setkal znovu s původním majitelem Schmidtem předminulý týden, informovala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám