Hlavní obsah

Hra na Krokodýla Dundeeho dopadla špatně, vědce pokousal aligátor

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pine Knoll Shores

Odborníka na plazy Freda Boyce ošklivě pokousal velký aligátor u dálnice v severní Karolíně. Boyce se snažil aligátora uklidnit a případně odchytit. Vše se ovšem zvrtlo a zvíře se herpetologovi zakouslo do paže.

BEZ KOMENTÁŘE: Aligátor se potuloval podél dálnice, málem ukousl ruku vědciVideo: facebook.com

 
Článek

Na aligátora ležícího v příkopu u silnice upozornil jeden z řidičů, ovšem tým biologů, kteří měli zvíře odchytit, měli přijet až za dvě hodiny. Boyce se o této situaci dozvěděl také, a protože se nacházel nedaleko, vyrazil na místo sám. Po příjezdu hodil aligátorovi na hlavu deku a chystal se na něj skočit ve stylu zesnulého lovce krokodýlů Steva Irwina.

Podle odborníků ovšem podcenil fakt, že výhodnější pozice pro odchyt takového zvířete je na rovném terénu. Velký plaz tak měl v příkopu nespornou výhodu. V momentě, kdy se Boyce rozhodl skočit, aligátor se rychle otočil a zakousl se mu do paže. Párkrát prudce škubl hlavou a poté pustil. Herpetolog využil šance a unikl dalším útokům.

Boyce byl převezen do nemocnice a aligátora odchytl přivolaný tým. "Dostali jsme ho z příkopu, zabezpečili tlamu a poté odvezli do nedalekého močálu, byla to hračka," řekl Robbie Norville z odchytového týmu.

Takhle se s aligátorem vypořádal filmový Krokodýl Dundee

Reklama

Výběr článků

Načítám