Hlavní obsah

Žena zachytila boj chobotnice s rackem

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Victoria

Chobotnice patří mezi obávané mořské dravce. Někdy dokonce při honbě za potravou neváhají vylézt až na břeh. Jedné Kanaďance se ale podařil jedinečný kousek - jednu takovou chobotnici nafotila právě ve chvíli, kdy ulovila racka.

Po krutém boji chobotnice snědla racka

 
Článek

Ginger Morneauová se procházela s manželem a svým bratrem po přístavní hrázi Ogden Point ve Victorii v Britské Kolumbii, když spatřila racka, jak se těsně nad hladinou vody podivně pohybuje. Při bližším pohledu si všimla proč.

"Procházeli jsme se kolem. Pak jsem ale na hladině spatřila ptáka. Vypadal, jakoby kloval do něčeho pod vodou. Bylo to podivné, přinutilo nás to tedy přijít k rackovi blíž. Zjistili jsme, že je ve vodě chobotnice," uvedla Morneauová.

Narušila hranici mezi nebem a vodou

Nezbylo jim, než se na marný boj jen dívat. Racek neměl sebemenší šanci a chobotnice ho nakonec během mžiku stáhla pod vodu, kde ho spořádala svými silnými čelistmi.

Kanaďanka u sebe naštěstí měla fotoaparát, a tak tuto příhodu zdokumentovala. Snímky pořídila už v březnu, média však oblétly až počátkem května, kdy se do televize dostala i samotná Morneauová.

"Uchvátilo mě to. Je to něco neznámého. Pochází z temné hlubiny a zároveň boří daná pravidla. Ta chobotnice narušila hranici mezi mořem a nebem," uvedla pro kanadskou televizi Global News Morneauová.

Reklama

Výběr článků

Načítám