Hlavní obsah

Žena roztrhala bankovky v hodnotě 151 tisíc, bankéři za šest hodin složili jedinou

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čcheng-tu

Pracovníci jedné pobočky čínské banky se minulý čtvrtek ocitli před zapeklitým problémem. Zoufalý muž jim přinesl pytel plný peněz. Na tom by asi nebylo nic divného, kdyby ovšem všechny bankovky v celkové hodnotě 50 000 jüanů (151 000 korun) nebyly důkladně natrhané na malé kousky.

Foto: Profimedia.cz

Žena roztrhala bankovky v hodnotě 151 tisíc, čínským bankéřům se za šest hodin podařilo složit pouze jedinou

Článek

Muž, jehož jméno nebylo zveřejněno, se minulý čtvrtek obrátil na pracovníky banky v Čcheng-tu v provincii S'-čchuan s neobvyklou prosbou. V ruce držel pytel s penězi na léčbu své duševně nemocné manželky.

Ani jedna z bankovek však nebyla vcelku, protože je právě ona nemocná žena v záchvatu roztrhala na malé kousky.

Foto: Profimedia.cz

Z bankovek v hodnotě 50 000 jüanů (151 000 korun) toho po zásahu duševně choré ženy mnoho nezbylo

Dvanácti pracovníkům banky se muže zželelo a pustili se do mravenčí práce. Podle deníku Daily Mail toho však museli po dlouhých šesti hodinách nechat, protože se jim povedlo složit pouze jedinou celou bankovku v hodnotě 100 jüanů (300 korun).

Foto: Profimedia.cz

Dvanácti lidem se podařilo během šesti hodin složit pouze jedinou celou bankovku

Složení všech stojüanových bankovek by při podobném tempu trvalo asi 125 dní. Zatím není známo, zda se muži podařilo najít pomoc jinde, nebo zda bankovky skládá doma sám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám