Hlavní obsah

Holčička se narodila s třetí rukou rostoucí ze zad, je jednou z miliónu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multan

Minulé pondělí se v Pákistánu narodila holčička, která na první pohled vypadala zdravě. Avšak pouze na první, ze zad jí totiž vyrůstala třetí ruka. Její stav zapříčinila vzácná vrozená porucha, která podle deníku Daily Mail postihuje pouze jednoho z miliónu.

BEZ KOMENTÁŘE: V Pákistánu se narodila holčička se třetí rukou rostoucí ze zad

 
Článek

Teprve týdenní holčička měla dvě ruce na svém místě, ale k tomu jí na zádech z místa nedaleko míchy vyrůstala ještě třetí ruka. Její otec Vakar Ahmad ji proto ve středu převezl z Taunsy v pákistánské provincii Paňdžáb do nemocnice v Multanu.

Pákistánský doktor Ghulam Šabir pro deník Express Tribune uvedl, že jde o vývojovou poruchu tkání, která takzvanou polymelii (nadměrný počet končetin) zapříčinila.

Pod dohledem odborníků holčička prošla sérií nejrůznějších vyšetření, na základě kterých se chirurgové rozhodli přebývající končetinu chirurgicky odstranit. Doktor Hárún Kuršid Paša za asistence dalšího lékaře provedl operaci tuto sobotu. Podle doktora Paši je nyní stav novorozeněte uspokojující.

Případ chlapce s šesti nohama

Podobné štěstí měl i v polovině dubna chlapec z pákistánského Sukkuru. Když se Umar Faruk narodil, měl čtyři končetiny navíc, lékaři ho ale úspěšně odoperovali. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: V Pákistánu se narodil chlapec se šesti nohamaVideo: columnpk.com

V jeho případě šlo o případ parazitických dvojčat. V děloze matky došlo k poruše vývoje. Místo toho, aby se tak vyvinula zdravá dvojčata, embrya se částečně propojila a narodil se jedinec s částečně vyvinutým parazitujícím dvojčetem přirostlým k tělu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám