Hlavní obsah

V Brně rozblikali studentské koleje, 117 svítících pokojů vytvořilo fantastickou show

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brno zažilo ve středu večer vskutku neskutečnou světelnou show. Díky studentům bydlícím na kolejích VUT se ve 21:00 systematicky rozsvítila barevná světla z oken jejich pokojů do různých obrazců za doprovodu hudby z filmů.

BEZ KOMENTÁŘE: Světelná show na koleji v BrněVideo: Studenta.TV

 
Článek

Organizátoři akce museli předem zajistit, aby se ve vybraných pokojích nainstalovala barvy měnící neonová světla, 117 pokojů tak vytvořilo parádní světelnou show, kterou řídil i s hudbou centrální počítač. Akci, na které byly k vidění nejrůznější obrazce, nápisy, ale i jezdící auta, blikající srdce či plazící se had, sledovalo přes čtyři tisíce lidí.

„Light Show je postavená na kombinaci světelných efektů a melodií známých skladeb, jednotlivá okna tvoří políčka v obrazech a dynamických příbězích,“ vysvětlil koncept světelné show organizátor Tomáš Rašner.

„Atmosféra byla úžasná, lidí přišlo neuvěřitelné množství. Jsme rádi, že naši Light Show přijalo Brno s nadšením. Rádi bychom příští rok uspořádali více takových představení po celé České republice,“ doplnil Rašner.

Celá show se koná v rámci soutěže o nejlepší kolej nazvané Kolej roku, studenti mohou hlasovat do 22. dubna.

Nevšední akce ovšem není nápadem brněnských studentů, koncept celé Light Show vymysleli studenti Technické univerzity ve Vratislavi v Polsku a jejich projekt P.I.W.O. slaví úspěch po celé zemi již pátým rokem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám